get_header(); ?>

I en serie intervjuer ger vi dig en möjlighet att lära känna några av våra favoritkomiker. Först ut: Elin Viljestrand.

-Du har gjort kometkarriär inom standup comedy – men du är inte ny på att stå på scen. Vad har du gjort innan och hur har det påverkat din standup?

-Jag började sjunga redan som liten, vad med i olika talangjakter etc…. när jag blev äldre startade jag ett eventbolag, Elin Entertainment, som skräddarsyr barnkalas…. det växte och det fanns knappt något hem jag inte besökt antingen som prinsessa, smurf, häxa, älva… listan kan göras lång! Och med det startade jag barnartisten GALAXA, en superhjälte som barnen kom att älska! Jag startade skivbolag och släppte eget album med låtar riktade till barn. Det blev snabbt populärt och jag fick äran att turnera runt på stora scenen som Kungsträdgården, Solliden. Jag har även producerat och sjungit in en singel ”Vem Ser Mig när jag GRÅTER” som finns på Spotify.

-Vem inspirerar dig inom humor?

-Inom standup – Amy Schumer och Mia Skäringer! Inom musik – jag själv och Melissa Horn. I livet – mina starka vänner.

-Berätta en fun fact om dig som vi inte känner till!

-Jag åker fortfarande svarttaxi hem till villaidyllen!

Elin uppträder på Stockholm Comedy Club den 5 oktober, 19 oktober och 1 november samt i Norrtälje 12 oktober. Du hittar biljetter på biljettbutiken.nu

Följ Elin på Instagram här.